Bugatti Chiron, Rolls-Royce Cullinan, Ferrari SF90 Stradale... какви суперколи си купиха българите през 2022 г.


09 Jan 2023

Пазарът на нови автомобили в България отбеляза ръст през 2022 година, но бройките на реализациите си остават доста далеч от това, което всички бихме искали да видим. Toyota Corolla пък се окичи с короната за най-добре продаван модел в страната през изминалата година и тук няма никаква изненада - практичните и надеждни автомобили са любими на българския потребител. Но какви суперколи си купиха заможните българи?

Данните от регистрациите на Пътна полиция показват, че в България се е появил чисто ново Bugatti Chiron Super Sport. Колегите ни от BG Blogomobil припомнят, че тази машина струва около 6,5 млн. лева, а и хич не е лесно изобщо да получите правото да си я закупите. Дали въпросното Bugatti не е същото, което беше заснето в Монако?

На фона на френската хиперкола три бройки от Rolls-Royce Cullinan дори не изглеждат толкова фрапантно, но е редно да отбележим, че става дума за рядката серия Black Badge с цена от около 1 млн. лева.

Ferrari става все по-търсена марка у нас. Това твърдение звучи може би малко пресилено, но е факт, че през 2022 г. у нас са регистрирани цели 12 чисто нови бройки от различни модели от Маранело. Статистиката показва три Ferrari Roma, също толкова F8 Spyder, две SF90 Stradale, едно F8 Tributo, едно Portofino и други. Клиентите на Lamborghini в страната през миналата година са били 10.

Лукс от Китай!