Български Chiron Super Sport позира за Bugatti в Монако

  • Галерия с осем снимки. Вижте повече в линковете в текста! Галерия с осем снимки. Вижте повече в линковете в текста!

26 Aug 2022

Сигурно смятате, че Bugatti в Монако е като Golf IV в Перник… Всъщност в княжеството има доста скъпи и редки коли, но чисто нов Chiron (между другото Луи Широн е монегаск), при това от версията Super Sport, си е рядкост дори там, за което свидетелства сериозният интерес на минувачите. 

 

За нас по-интересно обаче е, че въпросният Chiron е “български”. Маркетинговият отдел на Bugatti, разбира се, се е постарал да скрие софийския регистрационен номер, но в Instagram се появиха доста снимки и видеа. Фотографът е @balco, а двете позиращи коли са българското Super Sport и едно швейцарско Sport, собственост на Alexandre Mourreau

Снимки от сесията се появиха не само в официалната страница на Bugatti, но също в профила на Цвети Василева, която шофира българския Super Sport в Княжеството. Между другото на доста от снимките се вижда и трети Chiron, но той не участва в сесията на пристанището.

Бързо припомняне: Super Sport е “стандартната” версия на рекордьорската кола, с която Bugatti разви 480 км/ч. Интериорът е по-луксозен, джантите са различни, а цветовете са по желание на клиента, а не гол карбон. Българският екземпляр, например, е с единица върху предната решетка, но по изложенията сме виждали екземпляри без или с различно число. Максималната скорост също е леко ограничена – до все пак забележителните 440 км/ч. Мощността на 16-цилиндровия двигател с четири турбини е 1600 к.с. Първите доставки започнаха в началото на годината, като Bugatti ще направи между 70 и 80 екземпляра.

Много практичен и интересен!