Видео интервю с Никола Цолов, българската надежда за Формула 1

  • Галерия с 5 снимки. Галерия с 5 снимки.

12 Jan 2023

Никола Цолов е роден на роден на 21 декември 2006 г., едва на 16 г. е, и вече има зад гърба си страхотни успехи в международни моторни надпревари. Успехи и то какви – шампион в испанския шампионат Формула 4 през 2022 г., 13 победи от 21 старта!

През тази година Българският лъв, The Bulgarian Lion, както наричат Никола по света, ще кара във Формула 3. Това е още една голяма крачка към мечтата на нашия състезател, а именно – Формула 1! В неговия професионален път му помага не кой да е, а двукратният F1 шампион Фернандо Алонсо, който забелязва таланта на Никола по време на картинг сесия.

Как започва всичко? Какви са разликите и предизвикателствата между Формула 4 и Формула 3? Колко свободно време има Никола? Как се подготвя извън пистата? Всичко това и още в интервюто ни.

Искаме да благодарим и на хората, които ни подкрепят, без които създаването на оригинално съдържание не би било възможно. Това е екипът на NAS auto group и nag.bg – онлайн магазин за авточасти, голямо разнообразие и прилични цени.

Ако си фен на Spotify слушай интервюто ТУК

Първородната Godzilla!