Новият Superb дебютира по-късно тази година като седан и комби

  • Галерия с рендъри и папарашки снимки на следващото поколение Superb Галерия с рендъри и папарашки снимки на следващото поколение Superb

12 Jan 2023

Оставяме настрана спорът дали Superb е седан или лифтбек (или някакъв друг бек), важното е, че голямата Skoda изглежда сериозно и триобемно, а VW вече няма седан, който да отговаря на тези изисквания. И на този фон няма да е чудно следващото поколение Superb да обере доста от разочарованите почитатели на класическия германски Passat. Припомняме, че той вече ще съществува само като комби. Което ще се произвежда заедно със Superb в завода на VW Group в Братислава, Словакия.

 

Та за Superb. Четвъртото поколение на модела ще дебютира тази година. Това ще е една от последните големи европейски коли, която ще предлага добрите стари бензинови и дизелови версии в класическия им вид.

По-късно през годината ще видим също премиерата на новия Kodiaq, както и обновяването на Scala и Kamiq. 

Въпреки позитивните новини за почитателите на добрия стар ДВГ, Skoda гледа сериозно към електрификацията. Това се случва с инвестиции за 5,6 млрд. евро, благодарение на която до три години ще видим три електрички: нов голям SUV, малък градски модел и електрически наследник на Karoq. Интерес към електрическите модели на Skoda със сигурност няма да липсва, като имате предвид, че през 2022 г. компанията е продала 53 700 броя от своя Enyaq.

Рендъри: AutoCar, Kolesa.ru

Това ли е по-доброто М3?