Авто пазар: Продава се Ford Focus ST за 8000 лв., 'няма втора подобна обява в България'

  • 5 снимки с черния хот хеч 5 снимки с черния хот хеч

13 Jan 2023

Ако сте следили канала на DizzyRiders в YouTube през последните няколко години, няма как да не ви е направило впечатление, че харесваме марката Ford. С усмивка си спомняме слънчевия септемврийски ден, в който заснехме два страхотни екземпляра Mondeo, например. Като фенове на бранда със Синия овал, нямаше как да подминем една скорошна обява.

Попаднахме на този Ford Focus ST от първо поколение във Facebook. Обявата е доста подробна и ще оставим на собственика на черния хот хеч да разкаже повече за това, което продава. А на вас ще оставим възможността да ни кажете какво мислите за исканата цена от 8000 лева.

Публикуваме текста от обявата без редакторска намеса. Оригиналната обява можете да откриете на този линк.

"Продава се един уникат - черен хотхеч Форд Фокус МК1 СТ170. Няма втора подобна обява в България. 2.0 атмосферен двигател, 172 к. с. , спортно окачванe.
Автомобилът е нов внос от Швейцария. Аз съм първи собственик в България. Не е минал повече от 2000 км в България.
След като е регистриран са направени:
- пълно обслужване - масла, ремъци, ролки, обслужване на алтернатора - за около 1200 лв. Пазя фактурата;
- пълно ревизиране на климатроника - смяна на компресор, тръби, обслужване и пълнене - за около 800 лв. Пазя фактура;
- слагане на аларма - за 190 лв. Има 2 години гаранция. Пазя фактура.
- смяна на свещи и кабели - за 200 лв. Пазя фактура и старите кабели и свещи.
- смяна на моторче за чистачки - за 190 лв. Пазя фактура и старото моторче. Заедно с него смених и чистачките с такива на BOSCH.
- пълно ревизиране на ел. стъклата, нови механизми на 2 от тях. Цена: 300 лв. Отново с фактура.
- цялостна ревизия на съединител и спирачки - сменена помпа на съединителя, долята спирачна течност. Смяна на изгоряла крушка на стопа. Смяна на подсветката на таблото. За 315 лв. Пак с фактура.
ST идва от Sport Technology. Съответно не се очакват екстри. Въпреки това обаче колата не е никак постна откъм тях. Има климатроник, халогени, ел. стъкла и огледала, шибедах, ел. регулиране на седалките, тракшън контрол, cd changer и други. Озвучителната система е страхотна. Спортно окачване е доста твърдо, но колата не трепва в завоите. Доста пъргав двигател, когато е в обороти. Никога не е имала газ, ако новият собственик реши, може да си сложи, понеже двигателят е атмосферен и го позволява. На истински 215000 км. Бих казал, че е перфектен проект за тунинговане. Колата не е за всеки - само ценители на марката и модела биха знаели за какво става въпрос. Няма нищо общо с Фокус МК1, освен обвивката. Автомобилът се продава с 4 16ки лети джанти със зимни гуми и с 17ките от снимките с почти нови летни гуми Mishelin.
Запознатите знаят колко струва тази кола, незапознатите могат да проверят в autoscout.
Продажбата не е спешна, така че моля да не си губим взаимно времето. Ще помоля незаинтересовани и незапознати с автомобила хора да не коментират темата. Благодаря.
Автомобилът е в перфектно състояние. Качваш се, караш и се кефиш. Няма нищо за правене. В идеално състояние. Може да се провери в сервиз по избор на купувача.
Колата има гражданска до март 2023, първият преглед ще през юни 2023, a винетката е до февруари 2023."


 

Първородната Godzilla!