Новият Jeep Avenger спечели наградата Автомобил на годината 2023

  • Галерия 6 кадъра Галерия 6 кадъра

14 Jan 2023

Новият Jeep Avenger бе избран за Автомобил на 2023 г. в Европа. Първият изцяло електрически SUV на легендарната американска марка спечели категорично 60-ото юбилейно издание на най-престижния автомобилен конкурс на континента.

Финалното преброяване на гласовете и обявяването на победителя премина в тържествена обстановка на автоизложението в белгийската столица Брюксел. За първи път от три години насам награждаването се превърна в шоу с публика след преминалата пандемия. Седем автомобила достигнаха до финала на конкурса, в който Jeep Avenger спечели короната за Автомобил на 2023 г. със солидна преднина от 87 точки.

 Американският SUV заслужи най-високите оценки на журито, което се състои от 59 специализирани журналисти от 23 държави. Avenger е проектиран и конструиран като автентичен Jeep и носи гените на марката в размери на компактен SUV с уникална комбинация от проходимост, стил, функционалност и технологии, за да отговори на нуждите на най-взискателните клиенти. Той е оборудван с ново поколение 400-волтова задвижваща система, която съчетава нов електромотор и нова батерия с капацитет 54 kWh. При използване на кабел тип Mode 4 на бърза зярядна станция със 100 kW постоянен ток само три минути са достатъчни за осигуряване на пробег от 30 км, а за 24 минути батерията се зарежда от 20 до 80%. Пробегът със заредена батерия възлиза на 400 км (по WLTP), който в градски условия може да бъде увеличен до 550 км.

Всички качества на Avenger го превръщат в ценен и привлекателен избор за потребителите, които търсят алтернатива с нулеви емисии от марката Jeep далеч от по[1]традиционните представители в сегмента. Новият модел има мисията да разшири клиентската база и е насочен към хора с активен начин на живот, които желаят модерен дизайн, повишена проходимост, компактни размери и просторен интериор. Моделът ще бъде наличен в шоурумите на марката през второто тримесечие на годината. Клиентите вече могат да резервират предварително ексклузивната серия 1st Edition, която разполага с топоборудване и изключително ефектна визия

Най-добрият в класа си?