Наследникът на Aventador изтече заради патенти в… Северна Македония

  • Галерия със седем патентни скици Галерия със седем патентни скици

17 Jan 2023

Дългоочакваният наследник на Lamborghini Aventador изтече в патентни скици. Любопитното е, че става въпрос за патенти, подадени в Северна Македония. Те дават доста ясна представа как ще изглежда следващият топ модел на Lamborghini. Изтеклите патентни сочат македонско представителство: Друштво за застапување од областта на индустристката соптственост “Живко Миjатовик анд партнерс” в Скопие. Патентното искане е подадено от главния дизайнер на Lamborghini Митя Боркерт и е с адрес в Санта Агата и дата на регистриране – 17 ноември 2022 г. 

Мистерията с македонската връзка остава, но така или иначе очакваме суперколата да бъде представена официално през март и дотогава това са най-добрите изображения, които имаме. Бруталният дизайн показва, че новата суперкола ще разчита на еволюционен, вместо революционен подход спрямо Aventador. Хексагоналните детайли са запазени, фаровете във форма на Y – също, а предницата е вдъхновена от тази на Sian. Гигантският дифузьор е още по-внушителен, защото ауспуховите накрайници са високо горе в стила на болидите от Формула 1.

Засега знаем малко за задвижването на новото топ Lambo. То ще разчита на комбинация между изцяло нов V12 (с червена зона, започваща от 8500 об/мин) и електромотори, като ще бъде плъгин хибрид, вероятно с доста по-висока мощност от тази на дори най-мощния Aventador (Ultimae има 780 к.с.).

 

Първородната Godzilla!