Формула 1 обяви официално Никола Цолов за един от най-големите си таланти


23 Jan 2023

Говорихме си с Никола Цолов само преди няколко дни и останахме впечатлени от професионализма му и отдадеността му по пътя към мечтата - Формула 1. В момента Никола е само на 16 г., но вече има зад гърба си страхотни успехи в международни моторни надпревари. Точно това го поставя сред 20-те най-талантливи пилоти с потенциално бъдеще в най-бързата надпревара в света. И това го казваме не ние, а официалният сайт на Формула 1.

В нова класация за 20-те млади таланти, които трябва да следим през 2023 година, formula1.com включва и Никола като един от пилотите, които един ден могат да достигнат до Формула 1. Впечатление прави фактът, че Никола е сред най-младите в списъка, което пък е сигурен атестат за качествата и таланта му.

Ето какво гласи текстът от Формула 1:

"Наричан 'Българският лъв', Никола Цолов привлича вниманието на много, включително двукратния световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо. Седми в световния шампионат по картинг CIK-FIA през 2020 г., Цолов се присъедини към A14 Management на Алонсо като едно от протежетата на испанеца. Той доминираше в испанската Формула 4 през миналия сезон и спечели титлата в първия си сезон в автомобилните състезания, а сега ще премине към FIA Formula 3 с ART Grand Prix."

Е, няма как да бъдем по-горди! За Никола целта е ясна, качествата са налице, остава само да бъде натрупан опит. А ние сме сигурни, че след като и организаторите на Формула 1 са забелязали представянето му, роденият през 2006 година българин наистина има шанс да достигне до звездната надпревара. И ще следим всяка негова стъпка с интерес.

Първородната Godzilla!