Нюрбургринг дава 11 милиона евро за подобряване на сигурността


26 Jan 2023

Нюрбургринг ще претърпи сериозно обновяване. Общо 11 милиона евро ще бъдат инвестирани от операторската компания на пистата, за да се подобри безопасността за автомобилите и шофьорите по трасето.

Цялостното надграждане ще бъде от полза за всички потребители на пистата, включително частни шофьори по време на туристически сесии, тестови пилоти в Industry Pool и истински състезатели по време на различни събития. Новата инфраструктура, която трябва да заработи до 2025 г., ще използва технология с камери и изкуствен интелект за наблюдение на цялата 21-километрова писта.

Строителството ще започне всеки момент и ще се превърне в един от най-всеобхватните строителни проекти в почти 100-годишната история на Нюрбургринг. През следващите две години ще бъде изградена изцяло нова комуникационна инфраструктура около пистата. Ще бъде изградено устойчиво на бури видео наблюдение, LED информационни табла, ще бъдат положени комуникационни кабели и други.

Базираната на AI система ще може да открива опасности, инциденти и други непланирани събития на пистата и да подпомага екипа за контрол на при предприемането на незабавни действия. В бъдеще системата автоматично ще предупреждава трафика за опасни ситуации чрез LED панелите.

Първородната Godzilla!