Вали сняг почти в цялата страна, 300 снегорина почистват пътищата

  • Състоянието по пътищата в момента (5 снимки) Състоянието по пътищата в момента (5 снимки)

27 Jan 2023

Прогнозата на БАН за днешния ден е, че снеговалежите в цялата страна ще спрат, а в източната част на страната ще преминат в дъжд. Въпреки това, все още в голяма част от България вали сняг, а почти навсякъде има натрупана снежна покривна.

От Агенциа пътна инфраструктура съобщават, че близо 300 снегопочистващи машини обработват пътните настилки в районите със снеговалеж, за да се осигури безопасно пътуване на шофьорите по републиканските пътища. Обработката на настилките продължава и в този момент, а най-вероятно ще продължи и по-късно през денонощието.

Поради обилен снеговалеж е ограничено движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона през най-високия старопланински проход „Троянски“. За снегопочистване е ограничено движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона с ремаркета и полуремаркета през проходите „Превала“, „Рожен“ и „Печинско“ /път III-867 Средногорци – Златоград/.

Екипите на пътноподдържащите фирми следят метеорологичните прогнози и предприемат необходимите действия за обработка на трасетата, за да се осигури проходимостта на пътищата. Приоритет са автомагистралите, най-натоварените направления по първокласната и второкласната пътна мрежа и проходите, осигуряващи връзките между Северна и Южна България.

Лукс от Китай!