Офроудъри предлагат помощ на закъсали в снега хора и автомобили

  • Снимки: 4x4 Trips Bulgaria Снимки: 4x4 Trips Bulgaria

24 Nov 2023

Една от най-големите Facebook групи за оф-роуд в България апелира своите над 38 хиляди членове да помогнат на закъсали в снега хора и автомобили. Този уикенд обстановката в страната ще се влоши значително, като на места ще бъде обявен червен или оранжев код за лошо време, а в някои части ще има дори лилав код, където се очакват снежни бури и над 40 см сняг.

Често критикувани за карането на своите машини в горите хората, занимаващите се с оф-роуд са едни от първите, които се притичват на помощ при бедствия. Десетки са примерите за тяхната доброволческа активност, като миналото лято те се включиха безвъзмездно да помагат на пострадали след наводненията край морето и не само там.

Тогава мнозина признаха, че са били яростни критици на „хората с джипове“, но виждайки тяхната безрезервна помощ, вече гледат на тях като на истински спасители.

Ето и какво гласи съобщението на администратора на OFF Road Bulgaria:

"Здравейте банда,

Понеже се очакват много стабилни снегове в събота 25-ти предлагам следното:

Разпространете групата ни OFF Road Bulgaria по възможно най-много групи и споделете, че ако има закъсали хора в беда могат да пишат в нашата група за помощ. По този начин ще се намери някой да им помогне с високопроходима техника.

Също така призовавам да се подготвите да помагате на закъсали автомобили и внимавайте накой да не ви отнесе ...това мисля е най-важното."

Лукс от Китай!