Заснеха отново как работник чупи жълти павета в София


30 Jan 2023

Ако случайно си бяхте помислили, че всичко със сагата около жълтите павета отива към своя щастлив завършек с новия ремонт на участъка, ще трябва да ви разочароваме. Драмата продължава - кой крив, кой прав, тепърва предстои да разберем.

Нови кадри показват как работник чупи на парчета част от жълтите павета на площат "Свети Александър Невски". Кадрите, които се завъртяха в социалните мрежи, са от изминалия уикенд, а само часове по-късно имаше и официална реакция от страна на кмета на София Йорданка Фандъкова.

"200 000 лв. е глобата, която ще наложа на фирмата „Трейс груп холд“, ако се установи, че неин работник за втори път умишлено чупи цяло жълто керамично паве. През октомври миналата година вече наложих санкция от 100 000 лв. за доказано умишлено чупене на цяло керамично паве от работник на фирмата. Налагането на максималния размер на санкцията е задължително, както при повторно нарушение, така е след като през есента поисках  от изпълнителя допълнителни технически ръководители на обекта, както и инструктажи към работниците за работа с обекти, част от културно-историческото наследство на София," обяви Фандъкова във Facebook.

Припомняме, че съвсем наскоро беше решено, че в някои участъци с жълти павета ще бъде изпробвана нова технология на редене. Тогава беше отбелязано, че в момента това е единственият булевард в Европа с подобна настилка.

Първородната Godzilla!