Новото RS 6 ще бъде в два варианта: плъгин хибрид и изцяло електрически


30 Jan 2023

Audi ще представи изцяло електрическия A6 e-tron в близките месеци. Седанът и комбито ще имат супер бърза и мощна топ версия, която ще се появи през 2024 г. и е твърде вероятно да носи означението RS 6 e-tron. Тази кола ще се продава успоредно с конвенционалното RS 6, което ще бъде плъгин хибрид. Така Audi ще има две много бързи комбита – едно с двигател с вътрешно горене и друго – изцяло електрическо. Интересно е дали няма да видим и завръщане на RS 6 като седан – отново в електрическа версия, след като последните две поколения на супер Audi-то се предлагат само като комби Avant.

 

RS 6 e-tron ще използва същата рецепта като класическите RS 6 – по-широка следа, по-големи и широки джанти и гуми, по-спортно окачване и, разбира се, повече мощност.

 

Засега нямаме конкретни данни, но стандартното A6 e-tron ще идва със 100-киловатчасова батерия и ускорение до 100 км/ч за под 4 секунди. Само може да гадаем колко бърза ще е версията RS 6 e-tron.

Снимките в галерията са на концептуалното A6 e-tron, за което Audi твърди, че с точност до 90% ще бъде идентично със серийната версия. Що се отнася до плъгин хибридното RS 6, то ще е една от последните коли с двигател с вътрешно горене на Audi. Компанията смята да представи последната си кола с бензинов мотор през 2026 г. и да спре изобщо да продава коли с ДВГ до десет години – през 2033 г.

 

Първородната Godzilla!