GLE и GLE Coupé: бестселърите станаха още по-добри

  • Галерия от 4 изображения Галерия от 4 изображения

01 Feb 2023

Мултифункционалните Mercedes-Benz GLE и спортният му вариант - GLE Coupé, са подходящи както за семейно пътешествие и почивка, така и за пътувания на дълги разстояния и транспортиране на товари. 4MATIC моделите, които са стандарт за България, гарантират, че можете да продължите дори при лошо сцепление или офроуд терен с наклони до 100 процента. Максималният товар за теглене е до 3,5 тона, което прави възможно закачането на ремарке за коне, ценен класически автомобил или по-голяма каравана.
В сравнение с поколението от 2018 г. новите GLE и GLE Coupé са с обновен екстериор, интериор, технологии и оборудване.

Актуализираните модели ще могат да се поръчват във всички дилърства на Силвър Стар в страната от средата на февруари, а в България ги очакваме от юли 2023 г. Гамата от двигатели на новите GLE и GLE Coupé вече е електрифицирана. Те включват меки хибриди с 48-волтова система и интегриран стартер генератор, както и четвърто поколение plug-in хибриди. Повечето модели сега имат по-голяма мощност от предишните версии. Най-голямо е увеличението - с 30 кВт, при GLE 400 e 4MATIC .


Пакетът „Асистиращи системи“ съдържа допълнително подобрени функции като активния асистент за дистанция DISTRONIC, активния кормилен асистент и асистента за разпознаване на пътните знаци. Пакетът за паркиране с 360° камера подпомага водача при маневриране по време на успоредно и перпендикулярно паркиране. Друга нова функция, която за първи път видяхме миналата година при новия GLC, е т. нар. "прозрачен капак". Той позволя при включен офроуд режим на централния дисплей да се визуализира виртуален образ на терена под предната част на автомобила, което подпомага шофьора при стръмен терен. Полезните функции за теглене включват асистента за маневриране с ремарке, актуализирано меню за ремаркето в централния дисплей и планер за маршрут с ремарке, който оптимизира пътуването.


Оборудване: специално за офроуд и теглене на ремарке

По-голямата част от шофьорите на GLE се движат само по нормални пътища или в умерено трудни офроуд терени. Затова в новите GLE и GLE Coupe Mercedes-Benz реконфигурират офроуд техническия пакет, за да го предложат на много по-ниска цена за моделите с конвенционални двигатели. В пакета са включени предпазна метална кора, въздушно окачване AIRMATIC (допълнителна опция), както и 30 милиметра повече просвет.
 

Екстериор: модерен външен вид

Редица промени в детайлите на екстериора придават на GLE SUV и GLE Coupé значително по-модерен външен вид. Новата предна броня осигурява повече визуално присъствие. Два хоризонтални хромирани панела минават през радиаторната решетка на GLE. Решетката на външните въздухозаборници също е хромирана.
 

Интериор: с фини детайли от Mercedes-Maybach GLS и Mercedes S-Class

Новост в GLE и GLE Coupé е последно поколение волан със сензорни повърхности на хоризонталните спици. С тези сензорни елементи отдясно и отляво водачът може да управлява дисплея от волана. Привличаща вниманието новост в интериора е хромираната визия на централните и страничните вентилационни отвори. В предишната модификация те бяха с черни кантове, като сега ламелите са покрити с истински метал, както при Mercedes-Maybach GLS.
Новодостъпен като опция е пакет ENERGIZING AIR CONTROL. Системата следи качеството на въздуха използвайки сензори за въздуха и за фини прахови частици. Специален двустепенен филтър пречиства въздуха от фини частици и други замърсители.
 

Второто поколение на мултимедийната система MBUX в GLE и GLE Coupé                                                                          

Интериорът на новите GLE и GLE Coupé става още по-дигитален и интелигентен - хардуерът и софтуерът са постигнали сериозен прогрес: множество функции на автомобила и функции за комфорт могат да се управляват от LCD екраните с брилянтни изгледи. Размерите на двата дисплея - за водача и мултимедийния дисплей, са запазени като в модела от 2018 г. - 31,24 см (12,3 инча). Централният дисплей може да се управлява директно и удобно като сензорен екран. Apple Car Play и Android Auto са достъпни безжично.
 

Актуализации "по въздуха" (over-the-air): винаги с най-актуалния софтуер

Веднага след като е налична нова софтуерна актуализация за GLE или GLE Coupé в MBUX се появява съобщение. Актуализацията се изтегля и инсталира във фонов режим, а потребителят трябва изрично да се съгласи с нейното активиране.

 

Източник: Silver Star, България


 

 

Лукс от Китай!