Invencible и Autentica са последните Lamborghini-та с чист V12

  • Галерия с 16 снимки Галерия с 16 снимки

06 Feb 2023

След края на Aventador идва и краят на специалните версии, базирани на него. Пред вас са чисто новите Invencible и Autentica. Това са последните атмосферни V12 Lamborghini-та без хибридна помощ и вероятно последните модели на компанията, преди в близките седмици да видим наследника на Aventador.

Купето и роудстърът ще бъдат произведени в по един екземпляр, така че завинаги ще си останат уникати. Бъдещите собственици са участвали в процеса по дизайна, като за вдъхновение са служели Sesto Elemento, Reventon и Veneno. Откриваме също препратки към Essenza SCV12 и новия Countach.

Купето Invencible идва в цвят Rosso Efesto, докато роудстърът Autentica е в Grigio Titans с контрастиращи елементи в матово черно и жълто Giallo Auge.

За последно в кола на Lamborghini виждаме епичния 6,5-литров V12, наследник на онзи славен мотор, който по един или друг начин остана непроменен от 60-те години до Murcielago. Тук атмосферната машина произвежда 780 к.с. и 720 Нм – също като при Ultimae. Мощността отива към всяко от четирите колела през 7-степенна скоростна кутия. 

Занапред Lamborghini няма да предлага V12 без хибридна помощ и електромотори, като първото такова ще видим още с наследника на Aventador само след няколко седмици.

 

Първородната Godzilla!