Вижте колите, с които Джо Байдън пристигна в Киев

  • Галерия с пет кадъра от видеата Галерия с пет кадъра от видеата

20 Feb 2023

Американският президент пристигна на изненадващо посещение в столицата на Украйна. Световните агенции предават, че мерките за сигурност в Киев са били внушителни, а за автомобилните любители най-интересен е кортежът, с който Джо Байдън пътува в страна, в която се води война.

 

На многобройните видеа в различни медии виждаме кортеж, воден от няколко Toyota Land Cruiser. Самият президент вероятно е в групата от бронирани коли в средата, там забелязваме Toyota Land Cruiser и 4Runner, а също Chevrolet Suburban, с какъвто Байдън и друг път е пътувал при посещения в Европа, когато не е с обичайния си Cadillac (The Beast).

 

В групата пред един от посетените от Байдън обекти в центъра на Киев забелязваме още поне едно BMW X5, както и два неидентифицирани (може да се включите в коментарите) американски SUV – вероятно Ram или отново Chevrolet.

На една от снимките се вижда и поне един Hyundai Staria, преди кавалкадата от бусове за екипа на Байдън и охраната. Като изключим придружаващите полицейски коли с украински регистрационни номера, всички останали возила са необозначени.

Източници: BBC, Reuters, Ruptly, ShanghaiEyeMagic, Tendar

Първородната Godzilla!