Никола Цолов след старта в Абу Даби: Загрявка преди голямата игра


21 Feb 2023

През изминалия уикенд родната звезда на моторните спортове Никола Цолов записа първото си участие във Формула Регионал в Близкия изток. Младият талант се включи в последния кръг от шампионата,а трите старта на пистата "Яс Марина" в Абу Даби бяха определени като „състезания за трупане на опит” от мениджмънта на Цолов, съобщава Club S1.

Това беше първо качване в този автомобил за Цолов и въпреки трудностите и адаптацията, той помогна на китайския отбор R&B Racing да запише първи точки за сезона. В два от трите старта Цолов влезе в Топ 10.

„За първи път в колата, за първи път на тази писта, първо състезание за отбора – като цяло уикенд за учене, който много ми хареса. Беше изумително да карам на трасето по тъмно. Благодаря за възможността! Загрявка преди голямата игра“, написа Никола Цолов във Facebook след приключването на състезателния уикенд.

Преди да се включи във Формула Регионал, Никола Цолов завърши 3-дневни тестове на пистата "Сахир" като част от подготовката му за шампионата във Формула 3, който започва в началото на март.

Много практичен и интересен!