Mercedes, Renault, Volvo и други на Truck Expo 2023 този юни в Пловдив


03 Mar 2023

Изложенията за камиони и всякакви превозни средства с търговска цел у нас стават все по-популярни - посещават ги както хора от бизнеса, така и просто потребители, проявяващи интерес към професионалните машини. За щастие и тази година ще има подобно събитие, а мащабите му обещават то да бъде интересна дестинация малко преди астрономическото лято да настъпи.

По време на Truck Expo 2023 в Пловдив между 8 и 10 юни ше бъдат представени нови разработки и подобрени двигатели за камиони с вътрешно горене с висока ефективност, както и такива, които могат да работят с горива с ниски или нулеви емисии, като природен газ, метан, етанол и същевременно осигуряват производителност, идентична с днешните дизелови двигатели. Още не е съвсем ясно какъв ще бъде изборът на технология на бъдещето, още повече, че електрическите камиони също се оказаха изненадващо успешни в определени приложения – най-вече за дистрибуция, строителство и комунални услуги в градски условия, за местен и регионален транспорт.

Участието си в Truck Expo 2023 вече са заявили марки като BMC, DAF, Ford, Isuzu, Iveco, MAN, Mercedes-Benz, Renault, Volvo, както и производителите на ремаркета и полуремаркета с марките Schmitz Cargobul, Doll, Kogel, Knapen, CTE Trailers, Meiller, Weka и други. Организатор на изложението е Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП). Изложението ще се проведе в рамките на Пловдивския панаир.

А що се отнася до индустрията с тежкотоварни машини, новините са доста интересни. Заявените товарни автомобили вече са изчерпили капацитета за производство за следващите 10 - 12 месеца. В допълнение се очаква обемите на морските товари да продължат да спадат, заради множеството ограничения поради COVID-19 в Китай и отслабването на потребителското търсене. Това също ще окаже положително влияние върху индустрията на товарните превози в близък и средносрочен план.

Първородната Godzilla!