Авто пазар: Добър Mercedes 124 се намира за около 5000 лв.

  • 6 снимки с дизеловото комби 6 снимки с дизеловото комби

06 Mar 2023

В България Mercedes-Benz 124 и последвалото първо поколение E-класа винаги са били на особен почит. Още от своя дебют до днес, над три десетилетия този модел е сред най-търсените на марката, а бърза справка с актуалните обяви от пазара показва, че приличен екземпляр може да се намери за около 5000 лева.

Взимаме за пример това комби, което в момента е на обява. Пробегът на колата е значителен - около 500 000 километра, но машината изглежда в добро здраве. По-важното е, че на практика почти всичко е в напълно автентичен вид с малки изключения. Тук-таме има дребни забележки, но дори няма смисъл да ги споменаваме при автомобил на такава възраст и пробег.

Конкретният екземпляр е с мотор 2.5 чист дизел и е оборудван заводско с климатроник. В България е от 2007 година и според продавача досега винаги е била поддържана "безкомпромисно". За двигателя можем да кажем само, че е доста тромав за този автомобил, но пък от друга страна е на практика безсмъртен при адекватна поддръжка през годините.

Вижте повече в оригиналната обява.

В рубриката на DizzyRiders "Авто пазар" ви запознаваме с обяви за автомобили от вторичния пазар у нас. Никаква част от тях не са спонсорирани под каквато и да е форма. Екипът ни не носи отговорност за некоректна информация от страна на продавачите, нито играе ролята на посредник между потенциални купувачи и продавачи.

Първородната Godzilla!