Тези 6 автобуса Mercedes ще возят столичани до Витоша и Банкя

  • 4 снимки с новите автобуси до Витоша 4 снимки с новите автобуси до Витоша

09 Mar 2023


Нови 6 автобуса Mercedes-Benz Intouro ще возят пътници в София по линиите до Природен парк "Витоша" и Банкя съвсем скоро. Превозните средства вече са на плаца на автобусно поделение "Земляне" на "Столичен автотранспортн" ЕАД, където са подготвяни за новата си служба.

Автобусите не са чисто нови. Внесени са втора употреба от Австрия, а пробегът им е около 300 - 350 хил. километра. Състоянието им обаче е прекрасно, тъй като предишната компания, която ги е стопанисвала, се е грижела за тях доста добре. Налична е и пълна сервизна история.

Превозните средства ще носят вътрешни номера от 1316 до 1321 включително. За разлика от предишната доставка, пътническите седалки на тези машини са от по-висок клас, което ще направи пътуването към планината още по-приятно. И шестте автобуса са с най-висок екологичен клас - Евро 6.

Автобусите ще бъдат оборудвани с модерна система за визуална и акустична пътническа информация, като поръчката на системите вече е стартирана. Очаква се доставката им да отнеме около 6-8 седмици. Системата е базирана на следваната линия на унификация на средствата за пътническа информация, която вече е застъпена при над 130 превозни средства в София. 

Новодоставените автобуси ще разполагат и с велобагажници, което ще даде възможност на феновете на планинското колоездене да се възползват от комфорта на пътуването с автобус до планината, превозвайки със себе си и своя велосипед.

Първородната Godzilla!