Заводът на Volvo Trucks в Швеция ще използва електрически камиони за доставка


09 Mar 2023

Volvo Trucks достви 20 изцяло електрически тежкотоварни камиони на логистичната компания DFDS в Гьотеборг, Швеция. Доставката е част от поръчка за общо 125 електрически камиона Volvo. Част от машините в електрическата флотилия ще бъдат използвани за транспортиране на стоки до и от завода на Volvo Trucks в Гьотеборг.

Четиринадесет от камионите, зареждани със зелена енергия, ще бъдат използвани за превози до и от завода на Volvo за асемблиране на тежкотоварни автомобили в покрайнините на Гьотеборг. Инициативата отбелязва важна стъпка към постигане на целта за устойчивост на Volvo Trucks – да има верига на доставки, която е 100 процента независима от горива на фосилна основа до 2040 г. В допълнение, четири от 20 камиона, доставени към DFDS, са със стомана, произведена без фосилни горива.

Откакто Volvo Trucks започна производството на изцяло електрически камиони през 2019 г., компанията е продала повече от 4 300 електрически машини в близо 40 пазара по света. В момента Volvo предлага най-голямата гама в индустрията от шест модела електрически камиони в серийно производство, които покриват много разнообразни транспортни приложения в и между градовете. Глобалната цел на Volvo Trucks е 50 процента от всички нови камиони, които продава, да бъдат електрически през 2030 година.

Първородната Godzilla!