Авто пазар: Renault Zoe с малката батерия и номер ЕА 999999 се продава за 120 хил. лв


13 Mar 2023

В това да изкараш някой лев от препродажба на кола няма нищо лошо. Когато инвестираш време да отстраниш дефектите, да върнеш интериора и екстериора към заводски вид или пък да ремонтираш и обслужиш мотора - във всичко това виждаме смисъл и резон. Но да искаш 4-5 ПЪТИ повече от пазарната цена само заради един регистрационен номер ни се струва дори обидно, ако погледнем от страната на потребители.

За какво става въпрос? Попаднахме на серия от обяви за автомобили Renault Zoe от първата генерация с използваема батерия от 22 кВтч от един и същи продавач. Най-скъпият екземпляр от тази серия в момента има цена от 119 000 лева, като единственото нещо, което предлага повече от всички останали подобни електромобили на пазара, е регистрационен номер ЕА 999999. Дори и случайно за някого това да представлява интерес, не виждаме как това оправдава плащането на близо 100 000 лева повече от пазарната цена за машината.

Има и други по-евтини обяви от същия продавач. Цените за подобни по параметри коли от него, но с други "оригинални" номера - ЕА АААААА и ЕА ЕАЕАЕАЕА - са съответно 70 и 50 хиляди лева. Отново пълно безумие, както и да го погледнем. Припомняме, че поставянето на индивидуален номер, започващ с ЕА, струва около 7000 лева.

Бързо сравнение с останалите налични такива автомобили в продажба у нас показва, че реалната цена на такъв електромобил в момента е между 20 и почти 30 хиляди лева, в зависимост от пробега. Годината на производство при всички избрани коли е 2014.

Вижте повече в оригиналната обява.

В рубриката на DizzyRiders "Авто пазар" ви запознаваме с обяви за автомобили от вторичния пазар у нас. Никаква част от тях не са спонсорирани под каквато и да е форма. Екипът ни не носи отговорност за некоректна информация от страна на продавачите, нито играе ролята на посредник между потенциални купувачи и продавачи.

Първородната Godzilla!