92-годишният мъж от Сливен отново зад волана, този път иззеха автомобила му


14 Mar 2023

Само преди няколко дни си говорихме в леко шеговит тон за 92-годишен мъж от Сливен, който шофирал без книжка с алкохол в кръвта и то автомобил без регистрационни табели. Въпросният човек е хванат отново зад волана и този път решението е по-драстично - отнемане на автомобила.

Първото провинение е от 8 март, а през изминалата събота, 11 март, гражданин на Сливен заснема Стефан Стефанов отново да кара колата си, Skoda Superb. Изпраща кадрите до телевизиите и до МВР и реакцията не закъснява. Сигналът е проверен, а автомобилът е открит в близост до дома на 92-годишния мъж.

"Сутринта гледахме видеоклипа, установихме свидетеля, който го е направил. Съгласувахме действията си с Районната прокоратура и започва ново досъдебно производство за това, че автомобилът е управляван, след като му е преустановена регистрацията. В момента се извършва оглед на колата. С протокола за оглед ще бъде иззета във връзка с образувано ново досъдебно производство", коментира пред bTV началникът на сектор "Охранителна полиция" в Сливен Димитър Кикьов.

Самият Стефан Стефанов пък разбира от екип на телевизията, че книжката му е била взета. "Конфискуваха ли я? Ще им отрежа главите!", заканва се пред камерата сливенчанинът. От кадрите, които са изпратени от негов съгражданин до МВР, впечатление определено прави фактът, че мъжът спира на знак стоп и дори използва мигач при завой наляво. Нещо, което редица непияни шофьори с редовни документи не правят.

Кликнете на снимката, за да си припомните началото на историята.

Първородната Godzilla!