Dacia Jogger е автомобил на 2023 година в България

  • Галерия с 22 снимки. Галерия с 22 снимки.

16 Mar 2023

Dacia Jogger се оказа фаворитът на журито на конкурса „Кола на годината“. Това стана ясно снощи, по време на официалната церемония на прес-авто клуб България, която се състоя в сградата на „Капитал Форт“. Жури съставено от 31 автомобилни журналисти, в което участваме и ние.

Новият модел на румънската марка първо бе излъчен за победител в категорията „Лек автомобил“, в която също участваха класиралият се втори Opel Astra, следван от Peugeot 408, Honda Civic и затварящият финалната петица Citroen C5 X.

В категорията „Кросоувър“ с най-висок бал се оказа Renault Austral, следвано от BMW X1, Nissan X-Trail, Mazda CX-60 и Honda HR-V. За немския и японския модел вече имаме представяния в YouTube, като бяхме и на т.н. ’launch’ тест на Austral в Испания, от който също подготвяме видео ревю.

При електромобилите победителят също е Renault – новият Megane E-Tech Electric, на 2-ра позиция остана BMW i7, трети е VW ID. Buzz, а на четвърто и пето място са съответно VW. ID 5 и Volvo C40 Recharge. Тук също имаме видео представяния, кликнете на оранжевите имена за съответните клипове.

Топ лимузината на BMW оглави челната петица в категория „Премиум“, следвана от Range Rover Sport, Mercedes-Benz EQS SUV, EQE и Lexus RX, който затваря финалната петорка.

Най-малко претенденти имаше в секцията „Високопроходими“, където RR Sport отнесе първата позиция, следван от пикапа Ford Ranger Raptor и Haval Dongo.

Фотография: Тони Тончев

Първородната Godzilla!