VW ID. 2all е електрическо Polo за 25 хил. евро

  • Галерия с осем снимки Галерия с осем снимки

16 Mar 2023

Volkswagen представи концептуалния ID. 2all. Така ще изглежда малкият електрически VW, с който марката се надява да изпревари Model 2. Хечбекът е с дължината на Polo (4,05 м), но по-широк (1,81 м срещу 1,75 м), което в съчетание с липсата на ДВГ и скоростна кутия ще го направи доста по-просторен и комфортен отвътре. Междуосието е почти като това на Golf – 2,60 м (2,64 м при Golf). С този модел VW се надява да си върне първото място по продажбите в Германия и цяла Европа, което в последно време все по-често губи от Tesla.

Цялата философия на новия модел е стъпила на изискването готовата кола да струва под 25 хил. евро – колкото и Tesla посочва за Model 2. Доколкото знаем дотук, обаче, моделът на Tesla ще е в горния клас – като конкурент на ID.3 и Golf. Любопитното за ID.2 е, че ще стъпва на платформата MEB, което означава, че ще е първият VW ID с предно предаване.

Концептуалният модел идва с електромотор с 225 к.с., което би могло да се превърне в бъдеш ID.2 GTX. Със сигурност ще има по-скромни версии, като пробегът с едно зареждане би следвало да е близо 400 км. Концептуалният ID. 2all обещава 450 км по WLTP, без да става ясно какъв е размерът на батерията. Но не очаквайте голяма батерия за 25 хил. евро. По-скоро базовият модел ще идва с малката 45-киловатчасова от ID.3

Интериорът изглежда близък до производствената версия. Големият 12,9-инчов сензорен екран със сигурност ще е опционален. Радваме се да видим, че някои физически бутони се завръщат – като този за звука на аудиото, например.

 

Между другото ID.2 няма да е базовият електрически VW. Компанията работи също по наследник на e-up, който би следвало да слезе под магическата граница от 20 хил. евро.


 

Лукс от Китай!