Поетапно започва плановото миене на улици в София за 2023 година


21 Mar 2023

Във връзка с повишаване на среднодневните температури започна плановото миене с автоцистерна и маркуч на улици и булеварди на територията на столицата, съобщават от Столична община. Създадена е организация от Столичен инспекторат и е възложено на фирмите по чистота да почистят регулите на улиците от наносите след зимата, както и да извършат профилактика на дъждоприемните шахти, след което да започнат миене на пътните платна и тротоарите. Извършват се и уборки на междублокови пространства.

Поради факта, че в по-голямата си част улиците ще се мият в дневна смяна, може да се създаде затруднение в трафика, припомнят от общината. Напомняме на шофьорите да карат внимателно и да се съобразят с извършване на дейността.

Вчера през нощта е бил измит транспортният подлез на бул. „Житница“и  бул. „Г. Делчев“, а вчера през деня екипите са работили в „Красна поляна“, „Връбница“ и “Подуяне“. Днес се планира работата да продължи в районите „Подуяне“, „Младост“, „Триадица“, „Лозенец“, „Нови Искър“, “Студентски“ и други. Ще се мият още и: ул. „Добротич“, ул. „Братанин дол“, ул. "Т. Каблешков“, бул. „Арсеналски“, бул. „Филип Аврамов“, ул. „Сребърна“, бул. „Симеоновско шосе“ и бул. „Драган Цанков“.

Много практичен и интересен!