Авто пазар: Плевенски VW Passat е на търг от престижна немска фирма за аукциони

  • 4 снимки с екс-полицейския Passat 4 снимки с екс-полицейския Passat

21 Mar 2023

В рубриката ни Авто пазар често си говорим за любопитни автомобили от родния вторичен пазар. Досега обаче не бяхме попадали на българска кола (разбирай - с български номера), към която да има интерес от чуждестранни купувачи. Още по-малко към машина с българска регистрация, която да се продава на международен търг. Но този плевенски Volkswagen Passat определено излиза от всички рамки.

The Market by Bonhams предлага на онлайн аукцион този бяло-зелен Passat, който оригинално е принадлежал на криминалната полиция в Германия. Както колегите ни от Auto motor und sport съобщават, шаси номер WVWZZZ32ZHE107593 е произведен през 1987 г. и е предназначен за криминалната полиция в Баден-Вюртемберг, Германия, където служи до 1992 г. Моторът под капака е 1,8-литров, куплиран с 5-степенна ръчна скоростна кутия. Доста любопитен факт е, че заедно с колата собственикът предоставя пълна униформа със сако, риза и значка и полицейско палто от времето, когато автомобилът е бил на служба в немската полиция. 

Може би най-ценното обаче е на практика пълната автентичност на автомобила, който в момента е с пробег от около 160 000 километра. Макар и да е пребоядисан, седанът е възстановен в оригиналните бяло-зелени цветове, както и с надпис Полиция на немски език. В момента машината е на търг, който ще изтече след три дни и половина към датата на публикуване на тази статия. Стигната цена засега е около 3700 евро, а офертата е "no reserve" - тоест, каквато сума се достигне на търга, на такава Passat-ът ще се продаде, без долна граница, обявена от продавача. 

Вижте оригиналната обява на този линк.

В рубриката на DizzyRiders "Авто пазар" ви запознаваме с обяви за автомобили от вторичния пазар у нас. Никаква част от тях не са спонсорирани под каквато и да е форма. Екипът ни не носи отговорност за некоректна информация от страна на продавачите, нито играе ролята на посредник между потенциални купувачи и продавачи.

Първородната Godzilla!