Lambo Tormenta ще има градски режим с едва 180 коня


21 Mar 2023

Както знаете наследникът на Aventador ще бъде плъгин хибрид. Tormenta (името още не е потвърдено) разчита на три електромотора и малка 3,8-киловатчасова батерия. Тази игра е с цел покриване на строгите изисквания за вредни емисии, но освен това ще осигури невиждана в нито едно Lambo до този момент системна мощност от 1015 к.с.

Сега Lamborghini разкрива, че суперколата, известна със заводското си означение LB744, ще има изцяло електрически режим Citta, както всеки друг плъгин хибрид. В този режим мощността ще е ограничена на едва 180 к.с., които ще идват от два от трите електромотора. Не е ясно какъв е пробегът на ток на това Lambo, но на снимките на таблото виждаме числото 8, така че може да предположим, че ще минава поне 8 км, преди големият V12 да се включи в играта. 

Между другото, 6,5-литровият мотор зарежда батерията догоре за едва шест минути, докато от зарядна станция това ще трае 30 минути. Показателно за начина, по който в Санта Агата очакват да бъде използвана колата им.

Lambo разкри и други подробности за новия си топ модел. Те не засягат кроткото придвижване на ток в града, а моментите, в които това Lambo ще бъде използвано по предназначение. Спирачната сила идва от 10-бутални апарати с 410-милиметрови карбо-керамични дискове отпред и 390-милиметрови – отзад. 56% от масата се пада на задния мост.

Засега Lamborghini не съобщава официална дата за премиерата на новото супер Lambo, но няма да бъдем изненадани, ако тя се случи доста скоро!

 

Лукс от Китай!