BMW избра отново София за реклама, докара най-секретния си модел

  • Екипът на BMW не позволяваше на минувачи да доближат до най-новата и непоказвана досега бронираната Серия 7 Екипът на BMW не позволяваше на минувачи да доближат до най-новата и непоказвана досега бронираната Серия 7

03 Apr 2023

Най-секретният BMW модел, който се очаква да бъде показан тази година, бе докаран в София за снимките на късометражен филм. Главната роля в него е именно модела на немската марка.

В края на 2020 г. BMW засне голям видео проект в България, носещ заглавието A BMW M Town Story. Снимките тогава се проведоха в киноцентъра в Бояна и по улиците на София, като от Германия бяха докарани у нас два автовоза с М-ки, включително оригинално M3 E30 и пикап версията на M3 E92.

BMW избра отново София, като в столицата в продължение на три дни бе снимано официално промо видео на бронираната версия на новото поколение Серия 7. Предишните бронирани модели на седмицата, носеха името BMW 7-Series High Security, като вероятно и този път името да бъде запазено.

Новата бронирана „седмица“ не се отличава на пръв поглед от стандартната версия. Но широките черни рамки на стъклата издават, че лимузината е подготвена и за по-лоши моменти.

BMW избра жълтите павета на пл. Батенберг, където бронираната Серия 7 бе ескортирана от няколко полицейски мотоциклета BMW R1150 RT. Колата бе пазена от голям екип българи и германци. Според вътрешна информация има промени в интериора, отличаващи се от този на небронирана модификация. Именно той е бил пазен най-стриктно, за да не бъде заснет от авто папараци.

Във снимките участие взе още един брониран модел - BMW X5 Protection VR6 (2020) и електрическо BMW i7, визуално направено да изглежда бронирано.

Задвижването на новата бронирана Серия 7 би трябвало да бъде сходно с това на 760i xDrive. При него 4,4-литров V8 би-турбо двигател с 8-степенна автоматична трансмисия, между които е монтирана 48V хибридна система, задвижва четирите колела. Електрическото i7 xDrive60 заводски излиза с два електромотора, максимална мощност от 536 к.с. и пробег до 480 км. Когато бъдат представени бронираните версии на новата Серия 7 ще разберем и техните технически характеристики, както и подробности за бронировката.

Лукс от Китай!