Лош ден за тази кола. Много лош ден (Видео)


06 Apr 2023

Италианските суперколи - от онези, които доскоро получаваха само обемен атмосферен двигател, вместо батерии от лаптоп, току-що намаляха с един брой. Загубата не е толкова голяма (освен за собственика и неговия застраховател), защото от този модел има произведени 14 022 броя. Стотици от тях, а може би много повече, вече са унищожени в катастрофи или инциденти.

В този случай причината за белята е пожар, тръгнал откъм двигателния отсек. Не е тайна за никого, че суперколите имат хроничен проблем с охлаждането при шофиране в градски условия с ниска скорост. А когато градските условия са с тропичен климат като този в Бразилия, нещата са си с предизвестен край.

Колата от видеото по-долу е Lamborghini Gallardo, което се сглобяваше между 2003 и 2013 г. в Сант‘Агата Болонезе. Пожарът с жълтия екземпляр е станал на път в Бело Оризонте, на север от Сао Пауло и Рио де Жанейро. Фабричният пожарогасител е безполезен при такива инциденти, а пристигането на пожарна в повечето случаи е твърде късно.

В момента в Германия се продават малко над стотина бройки Gallardo в различни версии с 5,0 или 5,2 V10, като цените им започват от около 100 000 евро.

Първородната Godzilla!