VW представя ID.7 на 17 април като конкурент на Tesla Model 3


07 Apr 2023

Volkswagen е все по-близо до премиерата на новия ID.7 – остават десет дни. Наследникът на Passat ще използва ново поколение електромотори, с които Volkswagen се надява успешно да конкурира коли като Tesla Model 3 и Hyundai Ioniq 6. Новите електромотори носят заводското означение APP550 и ще бъдат най-мощните в гамата ID на VW.

Седанът ID.7 ще дебютира на 17 април, като някои западни медии (и Бьорн Ниланд) вече получиха възможност да го тестват. Впечатленията им са положителни, като повечето колеги хвалят комфортното окачване и по-интуитивната инфоразвлекателна система.

 

ID.7 ще се предлага в няколко варианта, като този с най-голяма батерия (вариантите вероятно ще са три – 77, 85 и 91 кВтч) ще осигурява над 600 км с едно зареждане по цикъла на измерване WLTP. Очаква се батерията да поддържа зареждане от станции с мощност до 200 кВт.

Дигиталният интериор на ID.7 ще разчита на интелигентна климатична система, която ще следи влажността. Големият 15-инчов сензорен екран на ID.7 е чувствително по-отзивчив от този на ID.4 и разчита на съвсем нов дизайн на менютата.

Засега не знаем конкретни цени, но различни източници посочват начална цена между 55 и 60 хил. евро. За сравнение у нас ID.5 започва от 105 хил. лв., а ID.4 - от малко под 100 хил. лв.

 

Много практичен и интересен!