Lancia се завръща с нов Stratos!

  • Галерия с девет снимки Галерия с девет снимки

16 Apr 2023

Почитатели сте на Lancia? Добрите новини продължават! Както вече знаете, италианците се завръщат в Европа! Но сега имаме и снимки на първи модел, макар и концептуален! Казва се Pu+Ra HPE и това ще е вдъхновение за новите коли, които Lancia ще пусне на Стария континент през следващите пет години. 

Pu идва от Pure, a Ra – oт Radical. Съкращението HPE е от High Performance Electric. Т.е. очаквайте изцяло електрическо купе, духовен наследник на Stratos. Колата на снимките е лакирана в цвят Progressive Green. Интериорът пък е проектиран съвместно с италианския производител на мебели Cassani и веднага жълтите “дивани” правят впечатление. Стелките на пода са вълнени, а голяма част от материалите са рециклирани. Климатикът и повечето функции на колата ще могат да се управляват с гласови команди.

Засега няма никакви технически детайли. Само знаем, че прототипът идва с доста голяма батерия, защото Lancia обещава внушителен пробег от 700 км с едно зареждане. Не е ясно кога и дали този модел изобщо ще стигне до серийно производство, но новият Ypsilon ще бъде силно вдъхновен от Pu+Ra и ще бъде на пазара още през 2024 г. Той ще се предлага като електромобил и хибрид и всъщност ще е един от последните модели на Lancia с ДВГ. От 2028 марката ще мине изцяло към електромобилите, подобно на много от компаниите в концерна Stellantis.

 

Лукс от Китай!