Citroen Ami вече официално на българския пазар с цени от 19 900 лв.

  • 7 снимки със Citroen Ami на родна земя 7 снимки със Citroen Ami на родна земя

20 Apr 2023

Официалното лансиране на Citroen Ami за България става факт по време на Moto Expo от 20 до 23 април 2023 г. в зала „Арена София“. Това е и едно от първите представяния на модела в Европа. Цената на Ami у нас започва от 19 900 лв. с ДДС. Предлага се и на лизинг до 6 години с месечна вноска от 187 лв. Пълната ценова листа на модела можете да откриете на този линк.

Автомобилът може да бъде поръчан онлайн през уеб сайта на марката в България. Направените заявки ще се приемат и обработват от вносителя на марката София Франс Ауто (SFA), а получаването на автомобила може да бъде в някой от центровете на Citroen в страната, или по желание на клиента – с доставка на посочен от него адрес.

Много е важно да се отбележи, че Ami е достъпен и за младежи над 16-годишна възраст, които притежават свидетелство за правоуправление категория АМ. Вече има автошколи, които заявяват готовност да проведат курсовете си по кормуване на четириколесното Ami, вместо на скутер. Опитът от управление на Ami за младежи между 16- и 18-годишна възраст може да се окаже добра подготовка за шофиране на автомобил след придобиване на категория В.

По време на Moto Expo Citroеn представя две специални серии на Ami – My Ami Pop и My Ami Tonic. My Ami Tonic е изпълнената с енергия версия, ярък акцент в гамата на Ami, която вдъхновява със своите цветове и оборудване. Демонстрира изцяло ново излъчване, подчертано с модерно оформление на фаровете, наподобяващо слънчеви очила. Отвън My Ami Tonic се отличава с четири декоративни таса, с черна маска в горната част на предната броня с жълти стикери и с буфери на предната и задната броня. Цялостното му излъчване е изключително весело и енергично.

My Ami Pop пък е с черна маска в горната част на предната броня, която е и с буфери, със стикери на вратите ORANGE, със спойлер на покрива и с черни лайстни на задните светлини.

Първородната Godzilla!