Автомобилът на Peugeot за Льо Ман вече е част от серията Lego Technic

  • 4 снимки с умаления модел 4 снимки с умаления модел

20 Apr 2023

Дизайнерските екипи на Lego и Peugeot Sport създадоха прецизна версия в мащаб 1:10 на хиперавтомобилa 9X8. От елегантния силует до лайм акцентите върху каросерията, новият модел възпроизвежда дори и електрическата 7-степенна трансмисия на хиперавтомобила със задвижване на четирите колела от реалния автомобил. Налице са още и уникалните врати, хибридната задвижващата система с ниски емисии, окачването и елегантния профил.

Най-новото попълнение към серията Lego Technic е с дължина 50 см, широчина 22 см и над 13 см височина в сглобен вид. Моделът на състезателна кола беше представен на първото състезание от календара на Световния шампионат на ФИА в Португалия преди реалната кола да се отправи към пистата в подготовка за дългоочакваното си появяване в "24-те часа на Льо Ман" през юни тази година.

„Двете ни марки се обединиха, за да създадат продукт, който празнува една нова ера на хибридни състезания и инженерство. Пресъздаване на формите и детайлите на такива елегантна кола, чрез елементи на Lego Technic, не беше лесно начинание, но за мен бе чест да работим толкова креативно с екипа на Peugeot TotalEnergies и се гордея, че заедно успяхме да построим истински хиперавтомобил под формата на Lego Technic", коментира Каспер Рене Хансен, дизайнер на Lego Group.

Моделът ще може да бъде закупен от онлайн магазините на Lego, както и от дилърствата на Peugeot от 1 май тази година на цена от 199,99 евро.

Първородната Godzilla!