Renault показа обновеното Clio

  • Галерия с девет снимки Галерия с девет снимки

24 Apr 2023

Renault обнови петото поколение Clio. Предницата е напълно нова с по-широка решетка и по-тесни фарове, вдъхновени от Austral. Дифузьорът отзад, макар и повече като дизайнерски елемент, отколкото като реално допринасящ за аеродинамиката, може да се поръча с различни конфигурации. Прибавете към това шест различни комплекта джанти и близо дузина цветове за каросерията, за да получите супер възможности за конфигурация, така че на улицата да не срещате друго Clio като вашето.

 

Интериорът предлага изцяло еко ориентирани тапицерии. Седалките са облечени в материал, получен от органични и полиестерни нишки. Нивото на оборудване Esprit Alpine идва със спортни седалки.

Екранът зад волана се предлага в два размера, в зависимост от финансовите ви възможности – 7 и 10-инчов. Сензорният екран също се предлага в 7 и 9,3-инчов вариант, като поддържането на Android Auto и Apple CarPlay са серийни.

Срещу доплащане се предлага вградена навигация, в случай че не искате да използвате Waze или Google Maps от телефона си, както и цели 20 асистиращи системи. Сред тях откриваме адаптивен круиз контрол с функция за спиране и потегляне.

Задвижващата система е от скромни бензинови машини. Базов е 1-литров 3-цилиндров мотор с 65 к.с. и 95 Нм. Този мотор се предлага също с 90 коня и 160 Нм. Топ вариантът е E-Tech Full Hybrid 145, който идва с 1,6-литров 4-цилиндров атмосферен двигател и електромотор, захранван от скромна 1,2-киловатчасова батерия. Системната мощност е 145 к.с. Има още два варианта. Последното дизелово Clio (следващото поколение ще мине изцяло на ток) разчита на 1,5-литров двигател със 100 к.с. и 260 Нм. То обаче ще се продава само във Франция. Като последен вариант на някои пазари Renault ще предлага и познатата заводска версия на метан.

Лукс от Китай!