Volvo спира да приема поръчки за EX90, не смогва на търсенето


28 Apr 2023

Volvo ще спре да приема поръчки за новия си топ модел EX90. Шведската компания (с китайски собственици) признава, че не може да смогне на търсенето още преди производството да е започнало. Големият електрически кросоувър ще започне да се произвежда едва през октомври тази година. Това ще стане в два завода – един в Южна Каролина, Щатите, и един в Чънду, Китай.

Volvo ще отвори отново списъка с поръчки едва на по-късен етап, когато се увери, че може да доставя EX90 на клиентите в разумни срокове. Новият модел не наследява пряко XC90, което ще продължи да съществува поне до 2026 г., макар актуалното второ поколение да беше представено през далечната 2015 г. Всъщност през 2023 или 2024 г. Volvo ще покаже едно последно обновяване на колата преди да спре да я продава за сметка на изцяло електрическия EX90.

Шведската компания беше сред първите, които обявиха, че ще спрат да продават коли с ДВГ още през 2030 г. До 2026 г. Volvo ще представи поне пет изцяло електрически модела, включително първото си комби на ток.

 

Лукс от Китай!