Продадоха извадена от дъното на река Honda NSX за 8000 долара

  • Галерия от 5 снимки с извадената от дъното на река Honda NSX Галерия от 5 снимки с извадената от дъното на река Honda NSX

02 May 2023

Историята на тази кола, в чиято разработка някога е участвал самият Аертон Сена, не е много бляскава. Но преди да се озове на дъното на река, е била прекрасна черна Honda NSX, привличаща окото на всеки фен на суперколи. Но през 90-те години такъв автомобил привлича и автокрадци.

В края на миналия век въпросната Honda NSX е открадната и следите й се губят за повече от две десетилетия. Наскоро японската кола е открита и извадена от река Ядкин в Северна Каролина.

За жалост дългият престой под вода е съсипал непоправимо някогашната класика. Изцяло алуминиевата каросерия е сравнително добре запазена. Но ако вдигнете задния капак дори няма да видите средноразположения 3,0-литров V6 двигател, използван в първото поколение NSX. Вместо него се вижда огромно количество тиня.

Страничните и челното стъкла са счупени, като интериорът е изцяло повреден. Дясната А-колона също е изкривена. Но тези подробности са без значение, тъй като колата е прекарала над 20 години на дъното на калната река.

И въпреки това някой извади 8000 долара, за да прибере въпросния NSX в гаража си. Дали ще опита да го реставрира или просто си е купил скъпа скра, не може да кажем.

Първородната Godzilla!