Шофьор на криволичеща кола в Пловдив бил под протекциите на кралица Елизабет Втора?!


03 May 2023

Заглавието със сигурност звучи доста "жълто". Но ако може да се вярва на репортаж от "24 часа", то наистина една полицейска проверка в Пловдив отпреди около 2 години спокойно може да влезе в аналите като една от най-абсурдните, за които сме чували.

Полицията в града спира криволичеща кола и започва разговор с шофьора. От своя страна, той обяснява, че е потомък на египетския бог Амон Ра, сътрудник на британските служби МИ-5 и под протекциите на английската кралица Елизабет Втора. Проверката е от 3 юни 2021 година, когато кралицата все още беше жива. Наричал я "баба Ели". 

Според статията, тези твърдения били изговорени доста несвързано, като цяло водачът се държал неадекватно и бил тестван за упойващи вещества. След това униформените твърдели, че резултатите били положителни за опиати, но тестът така и не бил приложен при материалите по разследването, а той отказал да даде кръвна проба.

Най-комичното в цялата ситуация е, че всичко приключва с решение на районните и окръжните магистрати, които не намират доказателства, че шофьорът е бил под въздействие на наркотици, тъй като липсвал тест.

Лукс от Китай!