Киану Рийвс е направил сам всички авто каскади в „Джон Уик“ 4

  • Галерия от 4 снимки от снимките на Галерия от 4 снимки от снимките на

08 May 2023

В Холивуд не само Том Круз изпълнява сам своите каскади. Неговият колега Киану Рийвс също е впечатляващо добър и в последния „Джон Уик“ 4 е направил всички авто каскади сам, без нуждата от професионален дубльор.

Двукратният шампион от Formula Drift, професионален състезател и каскадьор Танър Фауст похвали работата на Киану Рийвс в интервю за Top Gear. Американецът е бил няколко месеца стънт координатор в „Джон Уик“ 4 и е работил ежедневно с Киану, тренирайки заедно всички каскади с автомобили.

Една от тях впоследствие е заснета около Триумфалната арка в Париж, в която Киану Рийвс трябва да кара Plymouth Barracuda от 1971 г. Във филма той често кара с една ръка в трафика, а с другата държи оръжие и понякога го зарежда в движение.

Танър Фауст коментира, че Рийвс в живота си кара мотоциклети и според него това му позволява да е по-добър зад волана и да учи по-бързо новите трикове. Той допълни, че би дал твърда оценка 8 от 10 за дрифт изпълненията на актьора и че „той е впечатляващо добър“.

Танър Фауст има каскади във филми като „Ford срещу Ferrari“, „Бързи и яростни“, „Need for Speed“, „Наследството на Борн“, „Железният човек“ 2 и много други.

49-годишният Фауст и екипа на „Джон Уик“ 4 създават шест автомобилни каскади за Киану Рийвс. В продължение на четири месеца в Берлин ги тренират и едва, когато Киану е подготвен за изпълнението им, са написани сценариите около тези стънт сцени. 

Лукс от Китай!