Български екип засне филм с Barracuda, карана от Антонио Бандерас (Галерия)


03 Aug 2021

Приключиха снимките на холивудския филм The Enforcer, в който Антонио Бандерас управлява емблематичен масъл кар от края на 60-те. Трилърът е заснет в Гърция от български екип, в който участват и хора от цял свят. Проектът е с бюджет от 21 млн. долара, финансиран основно от продуцентските компании Nu Boyana Films Studio и Millenium Media Group.

Първоначално филмът е кръстен Barracuda, на името на модела на Plymouth, но по време на самите снимки екшънът е прекръстен на окончателното The Enforcer.

В една от сцените участват два български дрифт автомобила, покрай които Антонио Бандерас минава със своята Barracuda.

Главен оператор е Калан Грийн, заснел голяма част от последната част на „Бързи и яростни“ (Fast 9).

Героят на Антонио Бандерас носи прякора Куда, заради Barracuda-та, която кара през целия филм. Действието се развива в Маями, където Куда се опитва на всяка цена да спаси младо момиче, с което се сприятелява покрай своя криминално проявен шеф, занимаващ се с трафик на киберсекс.

За снимките на филма са подготвени два идентични екземпляра от второто поколение на Plymouth Barracuda (1967-1969). Колите са реставрирани в България, боядисани в тъмно зелен цвят и заводски оборудвани с V8 двигател и автоматична скоростна кутия.

В холивудската лента участват още една от новите австралийски звезди Можан Ария, холивудската актриса Золи Григс, красивата инфлуенсърка Алексис Рен и бившия командос от израелските специални части и черни операции на Мосад – Арон Коен („Джон Уик“).

Рапърът 2 Chainz, записал официалния саундтрак на „Бързи и яростни“ 6, също играе една от ролите в The Enforcer. Сценарият е дело на Питър Илиф („Точка на пречупване“).

Много практичен и интересен!