Един страхотен Mustang Fastback бе продаден току-що за...

  • Галерия от 13 снимки с Ford Mustang Fastback 1967 Галерия от 13 снимки с Ford Mustang Fastback 1967

19 May 2023

Само преди няколко часа, на около 8400 км западно от тук, някой се сдоби с ето този красив Ford Mustang Fastback от 1967 г. Колата се намира в американския щат Илинойс и доскоро се продаваше на онлайн търг. Той започна с оферта от 5000 долара, но минути преди края на аукциона цената нарастна значително със няколко сериозни оферти, достигайки до финалното предложение от 179 000 долара, с което наддаването приключи. Ообърнато по днешния курс 324 хил. лв.

Колата много напомня на емблематичната Eleanor, която Никълъс Кейдж краде в „Да изчезнеш за 60 секунди“. И това я прави изключително още по-желана. Не са далеч от истината някои коментари под аукциона, че този Mustang е истински шедьовър, чакан на предстоящите сбирки на Ford в Америка.

Купето на този Mustang е от 1967 г., като миналата година е автомобилът е цялостно модифициран в Калифорния от Dick Lewis Ford. Говорим за пълен рестомод. Получавате красива визия от миналото с най-доброто от настоящето. Така че освен старите кокали всичко останало тук е ново.

Под леко издутият преден капак е монтиран нов 7,9-литров V8 двигател от Craft Racing Engines, съчетан с 6-степенна ръчна скоростна кутия Tremec. Каросерията е монтирана върху ново тръбно шаси, а окачването е изцяло независимо на четирите колела.

Предните джанти са 19-цолови, а отзад този Fastback е с 20-ки, обути в гуми Michelin Pilot Sport, съответно с размери 235/35 отпред и 285/30 отзад.

Зад волана са монтирани километраж до 160 мили в час (257 км/ч), оборотомер до 10 000 об/мин и показател за нивото на горивото. От цялостната модификация до сега колата е изминала 1261 мили (2029 км).

На централната конзола са разположени уредите за температура на водата, маслото и волтажа на акумулатора.

Интериорът е ярко червен салон, а отвън колата е със тъмно сива и черна боя.

Още снимки може да разгледате в галерията най-горе.

Първородната Godzilla!