Volvo с договор за продажба на 1000 електрически тежкотоварни камиона


22 May 2023

Volvo Trucks подписа предварителен договор за доставка на 1000 електрически камиона от сега до 2030 г. на Holcim, една от най-големите строителни компании в света. Сделката е най-голямата търговска поръчка досега за електрически камиони Volvo, а първите 130 камиона ще бъдат доставени през 2023 и 2024 г.

Holcim е един от световните лидери по оборот при доставките на строителни материали и подпомагане на строителството със седалище в Швейцария. Сега компанията и нейните изпълнители се споразумяха да планират внедряването на 1000 електрически камиона Volvo в операциите на Holcim в Европа от сега до края на десетилетието.

Първите 130 тежки електрически камиона Volvo FH и Volvo FM ще бъдат доставени на пазари, включително Франция, Германия, Швейцария и Обединеното кралство, през четвъртото тримесечие на 2023 г. и през цялата 2024 г. Споразумението е резултат от по-широко партньорство между Holcim и Volvo Group, което ще включва и още договорености в бъдеще.

„Дългосрочното сътрудничество и силният ангажимент наистина да направим разликата са от съществено значение за превръщането на големите намаления на CO2 в реалност. Много съм горд от партньорството, което разработихме с Holcim, и резултатите, които постигаме заедно“, каза Мартин Лундстед, президент и главен изпълнителен директор на Volvo Group.

Чрез замяната на 1000 съществуващи дизелови камиона Volvo FH с електрически камиони Volvo FH, използващи екологично електричество добито от слънчева енергия, могат да бъдат спестени до 50 000 тона CO2 всяка година, изчисляват от шведската компания.

Първородната Godzilla!