Даваме 10 млн. лева за военни линейки

  • Снимката е илюстративна Снимката е илюстративна

12 Jun 2023

 

Материал на СЕГА

Министерството на отбраната възнамерява да закупи 53 санитарни автомобила. Новите линейки на армията заедно с медицинското оборудване в тях ще струват 9 520 000 лв. без ДДС, става ясно от обществената поръчка.

Линейките трябва да са с повишена проходимост, а задвижването да е 4 х 4. В техническите спецификации пише още, че минималната мощност на двигателя на санитарните автомобили следва да е над 134 к.с. и да работи на дизел. Максималната скорост, която ще развиват, не може да е по-малка от 120 км/ч. Скоростната кутия може да е механична или автоматична, но не по-малко от 6-степенна. Линейката трябва да е със стоманени джанти и оборудвана с теглич. 

По отношение на медицинското оборудване автомобилите ще разполагат с различни видове носилски, кислородна и аспирационна инсталация, както и дефибрилатор с монитор. Изпълнителят на обществената поръчка е длъжен да организира обучение на медицинския персонал за работа с апаратурата.

Снимката на това Хъмви линейка е илюстративна

Гаранционният срок на санитарните автомобилите ще е поне 5 години или не по-малко от 200 000 километра - което настъпи първо. Гаранционният срок на медицинското оборудване също е не по-малък от 5 г. Продължителността на рамковото споразумение за доставка на новите линейки е 2 години.

"Сега" припомня, че през април Министерството на отбраната пусна поръчка нови каски и бронежители за сухопътните войски на стойност стойност 23 402 500 лв. Освн това МО обяви, че ще похарчи 16 млн. лева без ДДС за основен, капитален и възстановителен ремонт на 6 двигателя за изтребителите МиГ-29.

Лукс от Китай!