Rafale е новото топ Renault

  • Галерия с осем снимки Галерия с осем снимки

19 Jun 2023

Rafale е новият топ модел на Renault, и е кросоувър. Името му идва от състезателен самолет от 30-те. Rafale стъпва на платформата CMF-CD на Austral и Espace, но дължината му от 4,71 м го праща (почти) в класа на BMW X4. За да добиете представа за размерите, имайте предвид, че джантите са 20-ки.

 

Интериорът идва почти изцяло от Austral и Espace, което не е толкова лошо, ако харесвате големи дисплеи. Зад волана има 12,3-инчов екран за основните показания като скорост, обороти и т.н., а 12-инчов сензорен дисплей ви дава възможност да разцъквате менютата. Сред опциите откриваме също 9,3-инчов хедъп дисплей. 

Стъкленият таван се затъмнява при нужда, а наклонът му е едновременно проектиран за по-добра аеродинамика и за да се избегне необходимостта от задна чистачка.

И двете задвижващи системи са хибридни. Базовият вариант идва с 200 коня (в комбинация с 205 Нм) и скромна 2-киловатчасова батерия, която не може да зареждане от контакта, а само при движение от 1,2-литровия 3-цилиндров бензинов мотор. По-готиният вариант е плъгин хибрид с 300 коня, двойно предаване и неясно колко голяма батерия и какъв мотор. Засега Renault крие подробностите в тайна…

 

Лукс от Китай!