Авто пазар: Да внесеш Лада 2101 от САЩ?!

  • 11 снимки с клетата Лада в САЩ 11 снимки с клетата Лада в САЩ

20 Jun 2023

Вносът на автомобили от САЩ и Канада е все по-разпространено явление в България. Само преди няколко дни ви показахме два семейни автомобила, внесени от нашите приятели от North Auto, а сега искаме да ви запознаем с една машина, която може да бъде вкарана от Америка.

Става въпрос за... Лада 2101 от 1973 година. За жалост, не знаем точно как и защо седанът е попаднал на американска земя, но знаем, че ще отиде на търг на 22 юни. Към момента има предварително наддаване от 1000 долара и е трудно да се предположи каква ще бъде финалната цена.

Трудно е и да си представим какъв живот е живяла тази кола, тъй като от снимките тя изглежда в доста прилично състояние. Търгът е от Copart, което означава че автомобилът е застрахователно "ликвидиран" - тоест, собственикът е получил обезщетение за щета и ладата ще се продаде на търг за възстановяване на част от средствата към застрахователя.

Иначе всичко е така, както очаквате да бъде. Километражът е в км/ч, седалките са в кафява кожа, а по таблото откриваме надписи на кирилица. Не можем да кажем със сигурност, но изглежда, че моторът е инжекционен, което пък предполага подмяна на оригиналния карбураторен агрегат.

Повече можете да видите в оригиналната обява.

В рубриката на DizzyRiders "Авто пазар" ви запознаваме с обяви за автомобили от вторичния пазар у нас. Никаква част от тях не са спонсорирани под каквато и да е форма. Екипът ни не носи отговорност за некоректна информация от страна на продавачите, нито играе ролята на посредник между потенциални купувачи и продавачи.

Лукс от Китай!