Обсъжда се перманентен пакет от мерки срещу войната по пътищата


22 Jun 2023

Правителството работи по пакет от мерки в опит да намали броя на катастрофите по родните пътища. Това съобщи министър-председателят Николай Денков в началото на заседанието на Министерски съвет вчера, цитиран от OffNews.

"Има теми, които са изключително важни и чувствителни за обществото. Една от тях е темата за безопасността на движението по пътищата. Затова една от първите срещи, които проведохме, беше с министрите на вътрешните работи, на регионалното развитие и благоустройството, на транспорта за да видим какво може да направим, за да обърнем негативната статистика в положителна посока", коментира Денков. "Специално внимание ще обърнем на ремонтите на рисковите пътища. Мерки свързани с безопасното шофиране, промяна в подхода на обучение на шофьорите".

За жалост, на този етап липсва каквато и да е конкретика по отношение на новите мерки. Все пак знаем, че от вчера в ход е нова национална акция на МВР и още няколко институции за проверка на моторни превозни средства. "Те ще се явяват на определено място в пътната мрежа и всяка от тях в рамките на нейните правомощия ще изпълнява определената дейност", уточни още Денков.

Лукс от Китай!