BMW потвърди официално комби версия за новото M5!

  • 3 снимки 3 снимки

26 Jun 2023

След появата на новото поколение BMW Серия 5 във версии седан и комби, работата на баварския бранд се фокусира върху следващото М5. Изненадващо за всички, и спортният модел ще се продава както като седан, така и като практично комби - и информацията е вече официална.

BMW M фициално потвърди, че ще разшири гамата си от модели с Туринг вариант на новия модел на M5. През 2024 година с новото BMW M5 Туринг своя ренесанс ще изживее перфектната симбиоза между типичната за М динамика, безкомпромисен комфорт при дълги пътувания и впечатляващото предлагане на място в премиум високия клас.

Това обаче няма да е първото М5 комби. Първото BMW M5 Туринг на базата на BMW M5 Седан от второ поколение е въведено на пазара още през 1992 година и оттогава е олицетворение на комбинацията между висока мощност, спортно усещане и пригодност за всекидневието на четири колела. През 2007 година BMW M също допълни гамата на BMW M5 от четвърто поколение с вариант Туринг. В момента успешният старт на пазара на първото BMW M3 Competition комби доказва високата атрактивност на тази специална автомобилна концепция.

Наскоро стартираха тестовете на първия прототип на новото BMW M5 Туринг в градски условия, както и по междуградските пътища и автомагистралите в околностите на централата на BMW M в Гархинг. Интегрираното приложение на всички системи на задвижването и окачването ще се извършва и на Северната отсечка на Нюрбургринг, като целта е да се гарантира идеалният баланс между спортна динамика на състезателната писта и уверен комфорт във всекидневието и при дълги пътувания.

Лукс от Китай!