Fiat повече няма да произвежда сиви автомобили


26 Jun 2023

От днес Fiat спира производството на сиви автомобили. Малко странно ни звучи да ви съобщим подобна новина, но тя идва директно от италианския производител. Има и мотиви.

Това решение е продиктувано от желанието "да се подчертае значението на цветовете в живота и да се препотвърди новото разбиране за италианския лайфстайл Dolce Vita, което е характерно за марката". Настоящата 2023-а е година на съществена промяна за марката и новата стратегия добавя поредна отличителна черта към нейните модели.

„Нарушихме правилата и решихме да спрем производството на сиви Fiat. Това е предизвикателно и радикално. Целта е да утвърдим Fiat като водеща марка на радостта, цветовете и оптимизма. Италия е страната на цветове, а от днес и автомобилите на Fiat също“, коментира Оливие Франсоа, главен изпълнителен директор на Fiat.

Настоящата гама на марката, която се състои от моделите 500e, 500 Hybrid, 500X, Panda и Tipo, се предлага в различни нюанси на следните цветове: Gelato (бяло), Sicilia (оранжево), Passione (червено), Dipinto di Blu (синьо), Venezia (тъмно синьо), Riguada (светло зелено), Foresta (тъмно зелено), Rose Gold (розово) и Cinema Black (черно). Всички цветове носят емоционални имена, които напомнят за красивите италиански пейзажи и носят настроение Dolce Vita. 

Лукс от Китай!