Yugo се завръща!?


27 Jun 2023

Югославската икона Yugo се завръща, поне с рендъри на цели пет нови модела. Те са дело на независимия дизайнер Деян Христов и покриват разнообразни сегменти – от малък хеч до кросоувъри и дори кабрио. Пичът се надява, че с подобни рендъри би могъл да събуди интереса към несъществуващата днес марка, която би могла да се конкурира с Dacia в нискобюджетния сегмент. Всички модели са изцяло електрически, доколкото при рендърите това има категорично значение…

Yugo Sportover

Предвиден като наследник на Yugo Florida, която вероятно отдавна сте забравили, Sportover е хечбек, готов да се конкурира с VW ID.3.

Yugo N-Duro

Също електрически модел на същата платформа като Sportover, но с акцент върху способностите извън пътя. Мислете за него като за модерна Lada Niva на ток.

Yugo Roadster

Не знаем дали приликите с второто поколение на Tesla Roadster са случайни, но малката спортна количка повече напомня за Mazda MX-5 по замисъла си, което е добра новина.

Yugo e-Van

Един от по-практичните модели е електрическият ван, който би могъл да се предлага като пътнически (с три реда седалки) или товарен. По размери е подобен на ID. Buzz

Yugo Cabrio

Вторият открит модел е класическо кабрио с 2+2 места, което всъщност е открита версия на първото “модерно” Yugo, нарисувано от дизайнера преди две години.

Лукс от Китай!