BMW X1 M35i xDrive - агресивна визия, 312 к.с. и за първи път iDrive 9


28 Jun 2023

BMW разкрива най-мощната версия на своя базов SUV – X1 M35i xDrive дебютира с мощен 2-литров двигател, агресивен външен вид, който му подхожда, и хардуерни подобрения за по-добро представяне на пътя. Той също така ще стане първият продукт на BMW, който ще получи най-новата информационно-развлекателна система iDrive 9, когато бъде пуснат в продажба по-късно тази година.

Оказва се, че докладите от миналото лято са верни, тъй като новият X1 M35i xDrive идва с по-мощна итерация на 2-литровия двигател на автомобилния производител. Благодарение на подобрения като по-силен колянов вал, оптимизирана система за подаване на масло и черупки и капачки на основните лагери, пренесени от шестцилиндровите двигатели на BMW, четирицилиндровият двигател сега произвежда 312 конски сили между 5750 и 6500 об/мин.

Насочването на мощността към четирите колела е системата xDrive на BMW, която е съчетана със седемстепенна трансмисия с двоен съединител с механичен диференциал с ограничено приплъзване, вграден в нея. LSD ограничава разликата в скоростта на въртене между предните колела, което трябва да подобри динамиката на кросоувъра в завоите. Резултатът от тази настройка е спринт от 0 до 100 км/ч само за 5,4 секунди и електронно управлявана максимална скорост от 250 км/ч.

Спирачната сила идва от нова интегрирана спирачна система. X1 M35i сега е първият M Performance модел, който идва с опционална M Compound система, използваща четирибутален апарат с 15,2-инчови пробити дискове на предните колела и еднобутални модули с 13-инчови дискове отзад. Тези големи апарати са завършени в гланцово сиво и се крият зад стандартни 19-инчови или опционални 20-инчови джанти. Не на последно място, регулируемото M окачване на BMW също е стандартно заедно със спортното управление.

Подхождащ на мощността и производителността на водещия в гамата X1 е агресивният екстериор с по-големи въздухозаборници в предната част, разширения на страничните прагове, специфичен за модела спойлер на покрива и задна престилка с нов дифузьор, включващ четири изпускателни тръби.

Акцентът в купето – в допълнение към опционалните M спортни седалки, тапициран с алкантара арматурен панел и таван в цвят антрацит – е най-новата версия на информационно-развлекателната система iDrive на BMW. X1 M35i xDrive е първият модел от баварската марка, който получава новата технология iDrive 9, която включва нов дизайн на началния екран и подобрена структура на менюто, вдъхновена от потребителските електронни устройства.

Лукс от Китай!